Asociația italo-română Futura, întâlnire în semnul solidarietății

  • de

O întâlnire care are ca cuvânt de ordine Solidaritatea, necesară mai mult ca niciodată în vremurile grele pe care le trăim: aceasta este invitația făcută de Asociația „Futura” italo-română la Adunarea tematică care are loc pe platforma Zoom pe 30 octombrie. , de la 18.30 (ora României, 17.30 în Italia). Întâlnirea va fi deschisă prin intervențiile președintelui Asociației, Angelo Antognetti, și de Antonio Patanè, organizator și moderator al evenimentului. „În acest moment dificil, decalajul social și generațional se extinde”, a explicat Antonio Patanè la Radio România Internațional, subliniind că numai împreună putem trage o linie pentru viitor. Împreună înseamnă și solidaritate, un concept care poate fi exprimat în multe feluri. Nu numai ajutorul material este important în momentele de dificultate, ci și ajutorul pentru relocarea locului de muncă. Solidaritatea înseamnă, de asemenea, să te simți parte a unei comunități, prin urmare să păstrezi legături cu propria națiune și cultură, aspect la fel de important ca integrarea în țara în care suntem rezidenți ”, adaugă Antonio Patanè.

La Adunare vor participa Maria Luisa Lapresa, șef adjunct al misiunii Ambasadei Italiei la București și șef al Biroului Afaceri Europene, Sociale și Culturale, ambasadorul Ordinului Suveran Militar al Maltei în România, Roberto Musneci, membru de onoare al Asociației Futura. ”Responsabilitatea socială și solidaritatea sunt elementele constitutive ale Ordinului Maltei de aproape o mie de ani”, a declarat ambasadorul Roberto Musneci pentru Radio România Internațional. În conformitate cu deviza„ Apărarea credinței și slujirea celor săraci „, Ordinul a fost în esență bazată pe serviciul către toate părțile societății care au nevoie de ajutor material și spiritual. Solidaritatea este în esență gena constitutivă a Ordinului Maltei, prezentă în întreaga lume pentru activități de la asistență la săraci, persoane cu dizabilități și copii abandonați, intervenție în România, în special, Ordinul Maltei și Malteser Relief Service sunt implicate în peste 100 de proiecte în toată țara, a declarat Roberto Musneci, reales în iulie 2020 pentru un al doilea mandat ca președinte al Italiei Camera de Comerț pentru România, implicată la rândul său în inițiative de responsabilitate socială. ” ilitatea socială este o parte integrantă a strategiei de afaceri „, a adăugat Roberto Musneci, explicând că o cunoaștere consolidată la nivelul companiilor multinaționale este și așa-numitul concept de profituri și pierderi reputaționale.

Michele Schiavone, secretar general al Consiliului general al italienilor din străinătate, Cesare Insinsola, INAS responsabil pentru România, Gianluca Lodetti, manager extern INAS și membru al Comitetului de președinție al CGIE. Oaspeții întâlnirii vor fi, de asemenea, Marian Mocanu, vicepreședintele Ligii Românilor din Italia și, împreună cu Irina Niculescu, autorul cărții „Come Fratellanza. Frăția italo-română la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană”, și Don Valeriano Giacomelli din Congregația Don Orione. Intervenția finală revine consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio.

Asociația italo-română „Futura” s-a născut la începutul anului 2019 cu scopul de a se adresa comunității italo-române, care are milioane de oameni, pentru a uni italienii din România și românii care sunt cea mai mare comunitate străină din Italia, precum și numeroase familii mixte și mulți tineri români care locuiau între cele două țări.

https://www.rri.ro/it_it/associazione_italo_romena_futura_incontro_all_insegna_della_solidarieta-2625858?fbclid=IwAR06HEVrfwaNItBdaKKpPKP8skPapMwZ0Q9TYdVBPX26Ls34HVMBch_EZD4